Poduzetnički centar Samobor http://pcsamobor.hr Wed, 10 Apr 2019 10:28:03 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.14 Obavijest o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću u vezi s nacrtom Pravilnika o korištenju usluga Malog tehnopolisa Samobor http://pcsamobor.hr/uncategorized/obavijest-o-savjetovanju-sa-zainteresiranom-javnoscu-u-vezi-s-nacrtom-pravilnika-o-koristenju-usluga-malog-tehnopolisa-samobor/ Wed, 10 Apr 2019 00:00:08 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1551 Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15) Poduzetnički centar Samnobor provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Pravilnika o korištenju usluga Malog tehnopolisa Samobor.

Pozivamo poduzetnike  da se uključe u izradu Pravilnika korištenju usluga Malog tehnopolisa Samobor davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 1.5.2019. godine.
Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt Pravilnika koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu:pcsinfo@pcsamobor.hr kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Pravilnik o korištenju usluga MTS-a_prijedlog

Obrazac savjetovanje Pravilnik_MTS

]]>
Konferencija Samobor Tech Connect http://pcsamobor.hr/novosti/konferencija-samobor-tech-connect/ Tue, 09 Apr 2019 07:28:27 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1544 Poslovni dnevnik, Grad Samobor i Poduzetnički centar Samobor  pozivaju na Regionalnu konferenciju Grada Samobora – Samobor Tech Connect koja će se održati 10. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u prostoru Centra za mlade Bunker u Samoboru, Savke Dabčević Kučar 8 (bivša Vojarna Samobor).

Cilj organizacije je prenošenja primjera dobre prakse i uspostave mogućih suradnji te promocije budućih usluga i aktivnosti projekta Mali tehnopolis Samobor.

Konferencija će se baviti mogućnostima financiranja start-up tvrtki i IT sektora, iskustvima i primjerima dobre prakse na području inkubacije poduzetnika, korištenja novih tehnologija i alternativnih oblika financiranja te značajem poduzetničkih inkubatora i novih tehnologija za regionalni razvoj.

Po završetku konferencije organizirana je zakuska za sve sudionike.

samobor regionalna program (3)

]]>
Poziv za iskaz interesa za sudjelovanjem na 15. Samoborskom proljetnom sajmu 2019. http://pcsamobor.hr/novosti/poziv-za-iskaz-interesa-za-sudjelovanjem-na-15-samoborskom-proljetnom-sajmu-2019/ Thu, 14 Mar 2019 09:00:14 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1527 Grad Samobor organizator je 15. „Samoborskog proljetnog sajma 2019.“ i pozvati Vas da se kao izlagač uključite u ovu najznačajniju gospodarsko – sajamsku proljetnu manifestaciju.

Samoborski proljetni sajam, koji ove godine bilježi 15. godinu održavanja, ima svrhu promoviranja samoborskog gospodarstva, starih zanata, izvornih suvenira, robnih marki Zagrebačke županije, autohtonih gastronomskih proizvoda i vina te kulturne baštine.

Sajamske aktivnosti održat će se u dane vikenda, 13. i 14. travnja  2019. na glavnom samoborskom Trgu kralja Tomislava.

Sajam će biti popraćen dodatnim sadržajima, od kojih izdvajamo Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba s degustacijama samoborskih salama i vina (nedjelja, od 10 – 13 h ) te Dječji proljetni sajam, koji će se održati na Trgu Matice Hrvatske.

Izložbeno – prodajni prostor  Sajma bit će u šatoru s drvenim izložbenim štandovima za izlagače s područja Samobora, a za vanjske izlagače u Kleščićevoj ulici (kućice 2×2).

Pozivamo izlagače, registrirane za obavljanje prodaje robe (izuzev pirotehničkih sredstava), a koji imaju u svom asortimanu: etno nakit i tradicijske rukotvorine i proizvode, suvernire, licitare, medičare, proizvođače samoborskog bermeta i muštarde, sira, domaćih vina, voćnih rakija i likera, pčelinjih proizvoda, domaćih kolača, kruha, pekarskih delicija, ljekovitog bilja, autohtonih mesnih proizvoda i drugih predmeta opće uporabe da iskažu interes za sudjelovanje na ovogodišnjem sajmu.

Grad Samobor je kao mjeru poticanja samoborskog gospodarstva, i ove godine oslobodio izlagače s područja Samobora kotizacije.

Prijave se putem priložene prijavnice,  zaprimaju do 28. ožujka 2019. godine:

 • na adresu: Poduzetnički centar Samobor, Trg kralja Tomislava 5 (1. Kat) 10430 Samobor.
 • na e-mail adresu: renata@pcsamobor.hr ili FAX: 01 3336 832

Za sve daljnje informacije stojimo Vam na raspolaganju. Osoba za kontakt: Renata Razum (telefon 01/ 3336 830; 091 3325 348 (od 8 do 16 sati)

Zahvaljujemo na Vašem odazivu.

Natječaj zakup javnih površina_samoborski proljetni sajam_

Prijavnica 15. Samoborski proljetni sajam

Opći uvjeti izlaganja sps 2019

 

]]>
Zagrebačka županija objavila Javni poziv za ostvarivanje prava na financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, sportskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2019. godini http://pcsamobor.hr/novosti/zagrebacka-zupanija-objavila-javni-poziv-za-ostvarivanje-prava-na-financiranje-programa-i-projekata-udruga-i-drugih-neprofitnih-organizacija-cije-je-podrucje-djelovanja-kulturnog-socijalnog-humanita/ Mon, 11 Mar 2019 10:16:23 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1523 Zagrebačka županija raspisala je Javni poziv za udruge i druge neprofitne organizacije za financiranje kulturnih, socijalnih, humanitarnih, sportskih, vjerskih programa / projekata, programa braniteljskih udurga i programa  civilne zaštite.

Financijska potpora za pojedini program/projekt može se odobriti u iznosu odnajmanje 1.000,00 kuna, do najviše 30.000,00kuna.

Javni poziv otvoren je od dana objave Javnog poziva na web stranici Zagrebačke županije i ostaje otvoren sve do iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu Zagrebačke županije, a najkasnije do 30 studenog 2019. godine.

Nepotpune prijave, prijave zaprimljene nakon iskorištenja sredstava osiguranih u Proračunu i prijave zaprimljene izvan roka za prijavu neće se razmatrati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na broj 01/ 6009-440 svakim radnim danom od 9,00 do 14,00

Više informacija na poveznici:

https://www.zagrebacka-zupanija.hr/natjecaji/240/javni-poziv-za-ostvarivanje-prava-na-financiranje-

]]>
Prijave za digitalni katalog seoskog turizma moj-seoski.hr http://pcsamobor.hr/novosti/prijave-za-digitalni-katalog-seoskog-turizma-moj-seoski-hr/ Tue, 19 Feb 2019 12:08:56 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1516 Ministarstvo turizma izradilo je aplikaciju moj-seoski.hr s ciljem uspostave digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske. Svrha izrade aplikacije, koja je sastavni dio mrežnih stranica Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, promocija je poljoprivrednih gospodarstava koja se bave nekim od oblika turističko-ugostiteljske djelatnosti.

Aplikacija će predstavljati turističku ponudu hrvatskih regija, omogućiti besplatnu promociju poljoprivrednih gospodarstava od kojih većina, zbog ograničenih sredstava i dostupnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, nije u mogućnosti predstaviti svoje poljoprivredne proizvode i turističke usluge koje nude na svom gospodarstvu i time ostaju manje dostupni domaćem i stranom turističkom tržištu.

Pozivaju se nostitelji ruralnog turizma na poljoprivrednim gospodarstvima da se prijave na aplikaciju moj-seoski.hr i iskoriste mogućnosti promocije svoje ponude.

Prijava na aplikaciju nalazi se na ovoj poveznici.

Dodatne informacije na: moj-seoski@mint.hr

]]>
LAG Sava – natječaj Potpora razvoju i modernizaciji poljoprivrednih gospodarstava http://pcsamobor.hr/novosti/lag-sava-natjecaj-potpora-razvoju-i-modernizaciji-poljoprivrednih-gospodarstava/ Mon, 18 Feb 2019 12:18:49 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1512 LAG SAVA raspisao je 13. veljače 2019. godine natječaj T.O. 1.1.2. “Potpora razvoju i modernizaciji poljoprivrednih gospodarstava”.

Predmet natječaja je restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava za nositelje projekata koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG SAVA.

Raspoloživa sredstva: 1.129.095,00 HRK.

Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 10.000 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.

Najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 30.000 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet potpore za tip operacije TO 1.1.2. Potpora razvoju i modernizaciji poljoprivrednih gospodarstava iznosi do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta (uvećanje potpore za 20 % za mlade poljoprivrednike).

Radionica za potencijalne prijavitelje održati će se 25. veljače 2019. godine.

Više informacija pročitajte u priloženom dokumentu ili na web stranici LAG SAVA.

]]>
Radionica: “Poduzetništvo – prvih 30 je najteže” by Saša Cvetojević http://pcsamobor.hr/novosti/radionica-poduzetnistvo-prvih-30-je-najteze-by-sasa-cvetojevic/ Mon, 04 Feb 2019 15:28:33 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1502 Klub poduzetnica Samobor u utorak, 5. veljače u Centru za mlade Bunker u goste dovodi zanimljivog sugovornika i dugogodišnjeg uspješnog poduzetnika Sašu Cvetojevića.

Gost će pričati o čarima i zamkama poduzetništva, kako održati glavu iznad vode u ovoj našoj nepovoljnoj poduzetničkoj klimi, a vi svakako pripremite pitanja jer Saša ima bogato poslovno iskustvo i može nas svašta naučiti.
Predavanje je otvoreno za sve poduzetnice i poduzetnike i one koji se tako osjećaju, a umjesto kotizacije sudjelujte dobrovoljnim prilogom koji ćemo, po želji predavača, uplatiti u dobrotvorne svrhe te pomoći nekome.

]]>
Javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva http://pcsamobor.hr/novosti/javni-poziv-za-program-konkurentnost-turistickog-gospodarstva/ Tue, 29 Jan 2019 14:17:59 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1496

S ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva u 2019. godini, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Kroz navedeni program u proračunu je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenih novih tehnologija i sl.

Sredstava su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Javni poziv provodi se kroz sljedeće Mjere Programa:

 • Mjera A – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: hotela, kampova, ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj i ugostiteljskih objekata na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima;
 • Mjera B – razvoj posebnih oblika turizma;
 • Mjera C – dostupnost i sigurnost;
 • Mjera D – prepoznatljivost.

Intenzitet potpore po pojedinom projektu može dosegnuti do najviše 60% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Javni poziv otvoren je do 01. ožujka 2019. Godine a cjeloviti tekst i program objavljen je na stranicama Ministarstva turizma u rubrici ‘Javni pozivi‘ https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

Kontaktirajte nas:
Email: renata@pcsamobor.hr
Website: www.pcsamobor.hr

]]>
Prijavite se na natječaj „Znakovi kvalitete“ http://pcsamobor.hr/novosti/prijavite-se-na-natjecaj-znakovi-kvalitete/ Tue, 22 Jan 2019 07:16:47 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1491
Poziv „Znakovi kvalitete“ namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.
Prijave počinju od 10. rujna 2018. godine u 11:00 sati i traju do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Cilj Poziva je povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda MSP-ova, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera sufinancirat će se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja sljedećih znakova kvalitete:

–        „Hrvatska kvaliteta“

–        „Izvorno hrvatsko“

–        „Tradicijski obrti”

–        „Umjetnički obrti”.

Prihvatljivi troškovi:

 • troškovi postupka za izdavanje/dodjelu prava korištenja znaka kvalitete i troškovi naknade za pravo korištenja znaka kvalitete u prvom razdoblju korištenja.

Neki od neprihvatljivih troškova:

 • troškovi vezani za održavanje postojećeg znaka kvalitete
 • troškovi uvođenja i održavanja normi za sustave upravljanja i procesa
 • troškovi povezani s ocjenjivanjem sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom
 • troškovi akreditacije tijela za ocjenjivanje sukladnosti

Neki od kriterija za isključenje:

 • prijavitelji koji nisu registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti najmanje u godini koja prethodi godini predaje projektnog prijedloga
 • prijavitelji koji djeluju u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje
 • prijavitelji koji djeluju u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda, u sljedećim slučajevima: a) ako se iznos potpore utvrđuje na temelju cijene ili količine proizvoda kupljenih od primarnih proizvođača ili stavljenih na tržište od strane dotičnih poduzetnika i b) ako su potpore uvjetovane njihovim djelomičnim ili potpunim prenošenjem na primarne proizvođače.

Vaučer se može dodijeliti za nabavu znaka/znakova od Hrvatske gospodarske komore ili Hrvatske obrtničke komore.

Maksimalni iznos sredstava po prijavitelju: 75.000,00 kuna.

Intenzitet potpore: do 100% prihvatljivih troškova

Razdoblje podnošenja projektnih prijedloga: od 10. rujna 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine.

Više informacija o natječaju potražite na poveznici ili nazovite  na brojeve telefona ili mail PCS-a

Znakovi kvalitete

]]>
Grad Samobor raspisao Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva http://pcsamobor.hr/novosti/grad-samobor-raspisao-javni-natjecaj-za-dodjelu-financijskih-sredstava-organizacijama-civilnog-drustva/ Fri, 18 Jan 2019 08:40:15 +0000 http://pcsamobor.hr/?p=1485 Grad Samobor raspisao je Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz područja kulture, socijalne skrbi i zdravstva te vjerskim zajednicama za 2019. godinu.

Financiraju se projekti organizacija civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području kulture, socijalne skrbi, zdravstva, neformalnog obrazovanja djece i mladih, skrbi o umirovljenicima te skrbi o osobama s invaliditetom kao i vjerske zajednice da se prijave za financijsku podršku programima/projektima koji doprinose razvoju navedenih područja i/ili za podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju organizacija.

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 2.441.500,00 kuna.

Rok za podnošenje prijedloga programa/projekata je 30 dana, početno sa 17. siječnja 2019. godine, a završno s  15. veljače 2019. godine.

Prijedlozi programa/projekata dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na internet stranici Grada Samobora.
Razmatrat će se samo programi/projekti koji su pravodobno prijavljeni te koji u cijelosti zadovoljavaju propisane uvjete ovog Javnog natječaja.

Dokumentacija za prijavu dostupna je na mrežnim stranicama Grada Samobora:

https://www.samobor.hr/grad/prijavite-projekte-n4411

]]>