Ruralni razvoj i turizam

LAG Sava

LAG (Lokalna akcijska grupa) Sava je javno-privatno partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora. Poduzetnički centar Samobor aktivni je član LAG-a Sava i sudjeluje u aktivnostima izrade lokalne razvojne strategije.

Osnovan je kao udruga, 17.10.2013. g. na području četriju jedinica lokalne samouprave, gradova Svete Nedelje, Samobora i Zaprešića te općine Brdovec uz naknadno priključenje dijelova Bistre, Luke, Marije Gorice i Klinča Sela.

Cilj osnivanja LAG-a je identifikacija i izrada lokalne razvoje strategije za područje LAG-a, sudjelovanje u poticanu ruralnog razvitka kroz povezivanje i sudjelovanje po LEADER pristupu te zajedničke aktivnosti u prikupljanju sredstava i njihova pravilna raspodjela prema namjeni za koju su dobivena, a u cilju unapređenja kvalitete života u ruralnom području jedica lokalne samouprave i održavanja broja stanovnika kroz održivi, integrirani lokalni razvoj.

Kroz program ruralnog razvoja  Republike Hrvatske, mjera „Pripremna pomoć“, Lokalna akcijska grupa (LAG) Sava ostvario je 550 tisuća kuna za funkcioniranje LAG-a i izradu razvojne strategije.

Postani član LAG-a – uključi se u razvoj ruralnog prostora svoje lokalne zajednice!