Ruralni razvoj i turizam

Samoborski božićni sajam

Glavni samoborski Trg kralja Tomislava svake godine je domaćin pažljivo odabranih izložbenih kućica na kojima vlada božićni ugođaj s blještavim lampicama, božićnom glazbom, lijepim darovima, mirisima kuhanog vina i samoborskih poslastica.

Samoborski božićni sajam idealno je mjesto za božićnu trgovinu, uživanje u samoborskim gastro delicijama i druženje sa stilom.

Posjetitelji mogu uživati u prigodnom izložbeno – prodajnom božićnom asortimanu samoborskih proizvođača jedinstvenih obrtničkih proizvoda, darova, nakita, ukrasa, igračaka, modnih detalja. Samoborska obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici i udruge izložiti će svoje proizvode: kolače, domaći kruh, rakije, proizvode i suvenire od meda, đemove, vino od kupina, bermet, muštardu, kuhano vino i kobasice, rukotvorine, božićne ukrase, svijeće, igračke, staklo, vez, keramiku, porculan, nakit i sve ono što je kreativna umjetnička ruka izradila za blagdanske dane.

Organizacijom Božićnog sajma se u vrijeme božićnih blagdana nastavlja kontinuitet i praksa da veliki dio tradicionalnih vrijednosti poljoprivredno – prehrambenih proizvoda i proizvoda tradicijskih obrta samoborskog kraja bude prezentiran na ovoj prigodnoj manifestaciji s krajnjim ciljem promocije samoborske baštine i jačanja prepoznatljivosti destinacije Grada Samobora.

Bilo da ste u potrazi za svečanom inspiracijom ili jednostavnim opuštanjem s prijateljima i ručanjem u stilu, možete učiniti sve to i još mnogo toga na Samoborskom božićnom Sajmu …