Usluge za poduzetnike

Izrada poslovnih planova i investicijskih projekata

Jedna od osnovnih djelatnosti Poduzetničkog centra Samobor d.o.o. je savjetovanje u području investicija, te izrada poslovnih planova i investicijskih projekata i njihova ocjena.

Poslovni plan je pisani dokument koji sadrži potanko razrađenu analizu o ulaganju u posao, o budućim rezultatima poslovanja, te o varijantnim rješenjima za moguće rizične situacije koje donosi buduće vrijeme.

Poslovni planovi i investicijski projekti izrađuju se po principu FOIP-a (Formuliranje – Ocjena – Izvedba – Poslovanje) studija za izradu poslovnih planova, gdje se upotrebljava standardna međunarodna metodologija, koja je razumljiva i domaćim i stranim financijerima.

Poslovni plan namijenjen prvenstveno poduzetniku jer ga on usredotočuje na svaki dio poslovanja tvrtke, a tek onda potencijalnim poslovnim partnerima i ulagačima, tj, bankama kojima on služi kao podloga za procjenu opravdanosti poduzetničkih pohvata. Poduzetnik pomoću njega može pratiti svoje poslovanje, uvidjeti odstupanja i na vrijeme intervenirati.

Također se preporučuje se da poduzetnik bude koautor poslovnog plana, jer radi se o njegovoj ideji i upravo on ima jasnu predožbu o cijelom pohvatu, jer ako poduzetnik prepusti da sve naprave drugi, teško će biti točno razrađena njegova ideja.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Renata Razum

Poduzetnički centar Samobor d.o.o.

mob: 091/ 3325-348

e-mail: renata@pcsamobor.hr