PCS

Novosti

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 14. srpnja 2017. godine dodijelilo je 23 odluke o financiranju sukladno Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ‘Razvoj poslovne infrastrukture’ među kojima je i Odluka o financiranju projekta „Mali tehnopolis Samobor“.

Gradu Samoboru odobreno je 19.490.552,00 kuna (90,074%) bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u ovaj  projekt koji uključuje rekonstrukciju, opremanje i stavljanje u funkciju postojećih građevina na prostoru bivše vojarne Taborec i njihovu prenamjenu u višenamjensko središte poduzetničkog razvoja Zagrebačke županije, a posebice samoborskog kraja.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.638.344,40 kuna, a preostali dio iznosa od 2.147.792,40 kuna (9,926%) financirat će se iz vlastitog udjela i učešća Grada Samobora.

Zagrebačka županija i Poduzetnički centar Samobor partneri su projekta. Suradnici na projektu su Centar za transfer tehnologije Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Srednja strukovna škola Samobor, Pučko otvoreno učilište Samobor, Udruženje obrtnika Samobora (Svete Nedjelje i Stupnika), Obrtničko učilište Zagreb, Razvojna agencija Zagreb – Tehnološki park Zagreb (RAZA-TPZ), Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije (RRAZŽ).

MTS će imati višestruku funkciju – poduzetničkog inkubatora za poduzetnike početnike te pružatelja poduzetničkih potpornih usluga kroz najam prostora, korištenje zajedničkih dvorana, edukacija koje se odnose na poduzetničke vještine i podizanje konkurentnosti poslovanja kroz korištenje tehnologija te mogućnosti korištenja aditivnih tehnologija u svojem poslovanju, obzirom da će MTS biti opremljen najnovijom generacijom industrijskog 3D printera i 3D skenera.

Realizacija projekta „Mali tehnopolis Samobor” uključivat će rekonstrukciju i dogradnju infrastrukture MTS-a neto korisne površine 1.431,05 m2 sa 28 prostornih jedinica te opremanje objekta namještajem, informatičkom te  specijalističkom opremom koja uključuje 3 D printer, skener, softver za povratno inženjerstvo, softver za CAD dizajniranje i ostalu opremu.

Također, projektom se omogućuje razvoju visokospecijaliziranih usluga poslovne podrške namijenjene poduzetnicima putem najma adekvatnih poslovnih prostora i savjetodavnim uslugama, specijalističkih seminara, poslovnog povezivanja te najma visokotehnološke te   mogućnost obavljanja stručne prakse i praktične nastave na 3D tehnologiji (posebice za učenike i studente tehničkih zanimanja).

Navedeno će omogućiti unaprjeđenje ponude poduzetničkih potpornih usluga u Gradu Samoboru i Zagrebačkoj županiji čime će se doprinijeti održivom razvoju i zaposlenosti u Zagrebačkoj županiji, a posebice u Gradu Samoboru i samoborskom kraju .

 

mali_tehnopolis_samobor.jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscale