PCS

Novosti

S ciljem podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva u 2019. godini, Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Kroz navedeni program u proračunu je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenih novih tehnologija i sl.

Sredstava su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Javni poziv provodi se kroz sljedeće Mjere Programa:

  • Mjera A – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: hotela, kampova, ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj i ugostiteljskih objekata na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima;
  • Mjera B – razvoj posebnih oblika turizma;
  • Mjera C – dostupnost i sigurnost;
  • Mjera D – prepoznatljivost.

Intenzitet potpore po pojedinom projektu može dosegnuti do najviše 60% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Javni poziv otvoren je do 01. ožujka 2019. Godine a cjeloviti tekst i program objavljen je na stranicama Ministarstva turizma u rubrici ‘Javni pozivi‘ https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

Kontaktirajte nas:
Email: renata@pcsamobor.hr
Website: www.pcsamobor.hr

rawpixel-211022-unsplash