PCS

Novosti

Dana 16. ožujka 2017. održat će se informativni dan na temu javno-privatnog partnerstva konzorcija bio industrije (BIC konzorcij) i Europske komisije, Bio-Based Industries Joint Technology Initiative (BBI JTI). Informativni dan održat će se u Zagrebu u prostorijama BIOCentra, Borongajska cesta 83h, s početkom u 9 sati. 

Cilj ovog događanja je predstavljanje mogućnosti financiranja u okviru ove inicijative te prednosti uključivanja u mrežu dionika bio industrije u Europi (Bio-based Industries Consortium, BIC). Glavni prezenteri bit će gospodin Nelo Emerencia (BIC) koji će predstaviti BIC konzorcij te gospođa Pilar Llorente Ruiz de Azua koja će predstaviti zajedničku tehnologijsku inicijativu BBI te mogućnosti financiranja u 2017. godini.
Zajednička tehnologijska inicijativa bio industrije (Bio-Based Industries Joint Technology Initiative) partnerstvo je Europske komisije i konzorcija bio industrije (Bio-based Industries Consortium) vrijedno 3,7 milijardi eura. Inicijativa djeluje pod okriljem EU programa za istraživanje i inovacije, Obzor 2020., a cilj je europsku bio industriju učiniti globalno konkurentnom, smanjiti njenu ovisnost o fosilnim gorivima te, u konačnici, dovesti do održivog i, za okoliš, prihvatljivog rasta.
Sudjelovanje na informativnom događanju je besplatno, ali je registracija obavezna. Registrirati se možete na sljedećoj poveznici. Prijave će se primati zaključno s 10. ožujka 2017. ili do popunjenja kapaciteta.

IZVOR: http://www.een.hr/hr/

een logo