PCS

Novosti

S velikim zadovoljstvom vas pozivamo na inovativnu radionicu pod nazivom “Primjena umjetne inteligencije u pisanju projekata za EU fondove“, koja će se održati u dvorani Malog tehnopolisa u Samoboru, 11. lipnja s početkom u 13 sati.

Organiziran od strane Poduzetničkog centra Samobor, ovaj događaj je dizajniran kako bi osnažio sudionike da iskoriste napredne AI alate u pripremi i realizaciji projekata financiranih iz EU fondova.

Sadržaj radionice:

 • Uvod u AI tehnologije: Kako funkcionira AI i koje su osnovne primjene u poslovnom svijetu.
 • Detaljno objašnjenje kako AI alati mogu pomoći u identifikaciji ključnih riječi, analizi zahtjeva, i strukturiranju projektnih prijedloga.
 • Pregled softverskih alata i platformi koji su dostupni za podršku pisanju i upravljanju projektima.
 • Razmjena iskustava i diskusija o izazovima i rješenjima u pisanju projektnih prijedloga.
 • Sumiranje glavnih točaka radionice, savjeti za daljnje učenje i primjenu naučenog.
 • Prezentacija uspješnog primjera korištenja AI: Web stranica Malog tehnopolisa Samobor (MTS-ov digitalni asistent za razgovor s korisnicima razvijen od strane tvrtke STREET PROPAGANDA

Ciljne skupine:

 1. Projektni menadžeri i konzultanti – Profesionalci koji redovito rade na pripremi i pisanju projektnih prijedloga te koji žele integrirati AI u svoje radne procese kako bi poboljšali svoje rezultate.
 2. Lokalne vlasti, neprofitne organizacije, institucije – Ovi sudionici često sudjeluju u pisanju projekata za EU fondove, a radionica će im pomoći da optimiziraju svoje procese i povećaju vjerojatnost dobivanja financiranja.
 3. Mikro i mali poduzetnici – Ova skupina uključuje poduzetnike koji nemaju dovoljno sredstava za angažiranje konzultanata, a žele naučiti kako efikasno koristiti AI alate za pisanje projekata i prijave na EU fondove.

Zašto doći na radionicu?

 • Pisanje projektnih prijedloga za EU fondove često je složen i vremenski zahtjevan proces koji zahtijeva razumijevanje specifičnih pravila i procedura. AI alati mogu pomoći u automatizaciji i pojednostavljenju ovog procesa.
 •  AI alati mogu analizirati prošle uspješne projekte i natječajne dokumente kako bi identificirali ključne riječi i teme koje su ključne za uspjeh. Ovo omogućava ciljaniji i usklađeniji pristup pri pisanju.
 • Umjetna inteligencija može smanjiti vrijeme potrebno za pripremu dokumenata analiziranjem i predlaganjem sadržaja, omogućujući sudionicima da se usredotoče na strategijske aspekte projekata.

Voditeljica radionice: Profesorica Mirjana Pejić Bach, istaknuta stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom u području umjetne inteligencije, podijeliti će s nama  svoje znanje i iskustvo u primjeni AI tehnologija u poslovnim projektima financiranim iz EU. Više o profesorici možete saznati na njezinom LinkedIn profilu.

Poseban segment radionice: Predstavit ćemo uspješan primjer korištenja umjetne inteligencije na web stranici Malog tehnopolisa Samobor, koju je razvila tvrtka Street Propaganda https://streetpropaganda.eu/ . Ovaj praktični primjer pokazat će kako se AI može koristiti za unapređenje funkcionalnosti i korisničkog iskustva na digitalnim platformama.

Dodatne informacije

Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto što prije. Radionica je besplatna, ali prijava je obavezna. Da biste osigurali svoje mjesto, molimo vas da se prijavite popunjavanjem prijavnog obrasca na poveznici  https://forms.gle/uJXx85hiR6aZM8tWA   ili pošaljite email na renata@pcsamobor.hr

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom istraživanju mogućnosti koje nam umjetna inteligencija pruža u svijetu EU fondova!

RADIONICA(13)