PCS

Novosti

Više od tridesetak sudionika Erasmus programa koji su boravili Samoboru, u petak, 7. kolovoza 2020. godine posjetili su Mali Tehnopolis Samobor, u prostoru bivše vojarne Taborec.

Riječ je o projektu „YOUTH COMPETENCES“  koji je usredotočen na razvoj ključnih kompetencija mladih a odvija se u okviru Erasmus + programa. U projektu sudjeluje 35 sudionika i njihovih voditelja iz sedam različitih europskih zemalja koji unutar programa neformalnog obrazovanja  razvijaju kreativnost, inovativnost i sposobnost za poduzetništvo, kao dio osobnog razvoja i preduvjet za uspješnu zapošljivost.

Kako su se projektne aktivnosti provodile u Hostelu Samobor od 5 – 10. kolovoza,  model za prezentaciju primjera dobre prakse i alat za kvalitetno učenje o inkubaciji, edukaciji i 3D tehnologijama,  upravo je projekt  Mali Tehnopolis  Samobor, proveden pod okriljem Grada Samobora.

Studente je dočekala i uvodno pozdravila zamjenica gradonačelnika, gđa Sanja Horvat Iveković. Istaknula je značajnu ulogu uspješno provedenog EU projekta za razvoj start-up poduzetništva, zasnovanog na modernim tehnologijama i inovativnosti.

Zatim je slijedila informativna prezentacija ekonomskih pokazatelja Grada Samobora te detaljan prikaz karakteristika prostora i usluga za poduzetnike i korisnike Malog Tehnopolisa, u organizaciji i vodstvu Renate Razum iz Poduzetničkog centra Samobor te na kraju razgledavanje prostora Tehnopolisa.

Mladi su bili znatiželjni čuti o uvjetima ulaska u inkubator Malog Tehnopolisa Samobor te o visini poreznog opterećenja i općenito o uvjetima poslovanja poduzetnika  u Republici Hrvatskoj

Skupina je bila posebno zainteresirana prilikom razgledavanja 3D opreme, posebno novonabavljenih 3D printera te mogućnostima koje ova tehnologija pruža poduzetnicima.

 

PHOTO-2020-08-09-22-43-18